Bedrijfsgeschiedenis

1999   In het Brabantse Beek en Donk richten de heren R. Van Asseldonk en R. Van Boxtel een bedrijf op wat zich richt op separatiewanden: ABK Kunststoffen. De keuze voor de bedrijfsnaam komt voort uit de namen van de beide heren met de ‘K’ van kunststoffen als afsluiter van de initialen.
     
2002   Het jonge bedrijf komt in handen van de heer W. Veens, toenmalig directeur van Veap Shield United. Dit bedrijf richtte zich op aerodynamische toepassingen voor de transportwereld. Met het samengaan van de twee bedrijven ontstonden er nieuwe mogelijkheden met betrekking tot de ontwikkeling en opschaling van nieuwe producten.
     
2003   Een jaar later verlaat ABK Kunststoffen de provincie en verhuist naar Kesteren. Vanaf nu bevinden beide bedrijven zich in één pand. Hier wordt de fundering gelegd voor een groeiende synergie tussen de twee ondernemingen.
     
2007   Het samenspel blijkt een succes! Het pand in Kesteren groeit uit zijn voegen en er wordt besloten om een multifunctioneel pand te laten bouwen in Dodewaard. Daar liggen kansen om door te groeien en het bedrijf verder uit te bouwen.
     
2008   De verhuizing naar het multifunctionele pand werpt zijn vruchten af. ABK Kunststoffen verlegt letterlijk zijn grenzen met de verkoop van separatiewanden aan buitenlandse bedrijven.
     
2015   ABK Kunststoffen komt in handen van de heer G. van Kleef. Vanaf dit moment valt ABK Kunststoffen onder de Dacomotive groep.
     
2016   Het succes van het ABK Kunststoffen assortiment blijkt niet te stoppen. Door de toenemende groei van de onderneming wordt de focus aangescherpt op grijs kenteken toepassingen. Hiermee gaat ABK Kunststoffen terug naar zijn ‘roots’. Het succes van het bedrijf wordt in dit jaar bekroond met de benoeming van VanPartner by Mercedes-Benz. Deze mijlpijl is een erkenning voor het harde werk dat in de jaren daarvoor is geleverd.
     
2018   Na twee jaar VanPartnerschap by Mercedes-Benz is het nog zeker niet klaar. Tot in 2021 blijft ABK Kunststoffen bekroond met deze certificering! De bewezen kracht van de onderneming wordt nogmaals beloond en biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.


Het VanPartnerschap by Mercedes-Benz is niet de enige erkenning. We zijn trots dat ons werk heeft geresulteerd in de volgende certificaten en goedkeuringen:

- NEN-EN-ISO 9001:2015
- CoP
- ITS

NEN-EN-ISO 9001:2015
Meer informatie over ons ISO beleid vindt u hier.

CoP
Het productieproces is door de RDW beoordeeld en goed bevonden voor het produceren conform de betreffende typegoedkeuringsspecificaties.

ITS
Dit is de Europese erkenning voor CoP.