BMW X5 M Competition grijs kenteken ombouw

Onlangs hebben we de BMW X5 M Competition omgebouwd naar grijs kenteken. Nederland is weer een snelle bestelauto rijker! 

De BMW X5 M Competition is een unieke verschijning. Er rijden er nog maar een hand vol van in Nederland. Dit zijn allemaal geel gekentekende voertuigen. Nou ja op 1 na dan. Dit exemplaar is grijs kenteken, wat betekent dat deze door de Belastingdienst in de categorie 'Bestelauto' valt. Er hoeft dan geen BTW en BPM betaald te worden. U zult begrijpen dat dit nogal wat voordeel oplevert op de BMW X5 M Competition. 

De ombouw
Om dit voertuig op grijs kenteken te rijden zijn er nog al wat aanpassingen nodig. We hebben de BMW volgens de eisen van de Belastingdienst omgebouwd. Dit betekent dat de achterbank verwijderd is, en er een tussenschot is geplaatst achter de voorste stoelen. Dit schot is volledig zwart gestoffeerd, en beschikt over een brede ruit voor goed zicht naar achteren. Er is een vlakke vloer aangebracht die eveneens met zwarte stoffering is afgewerkt. De accu blijft toegankelijk middels een serviceluik. Tenslotte mag er in de zogenaamde laadruimte aan de zijkant één raam open blijven. Het meest logisch is het raam in het rechter achter portier. Bij het rechtsaf slaan blijft het mogelijk om over je schouder te kijken.

Dan de buitenzijde... Er zitten nogal wat eisen aan het blinderen van de ramen. De binnenzijde dichtplakken is niet toegestaan. Daarom werken wij met hoogwaardige materialen én een unieke werkwijze. Er worden exacte kopieën gemaakt van de originele ruit, deze worden gespoten in een hoogglans zwarte lak. Hierdoor is aan de buitenkant van het voertuig nauwelijks te zien dat het is omgebouwd. 

Een bestelauto
De BMW X5M Competition doen je niet gelijk denken aan een bestelauto. Niet alleen omdat BMW geen bestelauto in het gamma heeft, maar vooral ook door specificaties als; een 4.4 liter V8, 626 pk, 750 newtonmeter koppel en een sprint van 0 naar 100 die in 3.8 seconden is geklaard. Wellicht kan het sneller doordat de ombouw het voertuig iets lichter maakt. Maar dat hebben we niet getest. Vermoedelijk hebben we het hier wel over de allersnelste bedrijfsauto van Nederland. 

Benieuwd naar de ombouw? Bekijk hier alle foto's.

Terug naar het overzicht