Mercedes-Benz GLE 53 AMG grijs kenteken ombouw

Deze stoere Mercedes-Benz GLE 53 AMG is omgebouwd naar grijs kenteken. Niet alleen het rijden in een bestelauto met 430 pk is fijn, maar er zijn nog meer voordelen. 

Grijs kenteken
Een auto op grijs kenteken rijden houdt in dat de auto volgens de Belastingdienst valt in de categorie 'bestelauto's'. Dit brengt diverse voordelen met zicht mee. Zo hoeft geen BTW en BPM betaald te worden, en is de houderschapsbelasting (voorheen wegenbelasting) een fractie van het normale tarief. 

Aanpassingen
Om de GLE op grijs kenteken te zetten dienen er een aantal aanpassingen gedaan te worden. Deze auto is volgens de eisen van de Belastingdienst omgebouwd. Dit betekent dat de achterbank wordt verwijderd, en er een vlakke vloer voor in de plaats komt. De laadruimte wordt afgescheiden door een separatiewand. Deze wand beschikt over een brede ruit zodat er goed zicht is naar achteren. Zowel de vloer als de ruit zijn afgewerkt met een luxe zwarte stoffering. Tenslotte zijn de achterste ramen, en de ramen in het linker achterportier vervangen voor blinderingspanelen. Deze panelen zijn gespoten in hoogglans zwarte autolak.

Benieuwd naar de ombouw? Bekijk hier alle foto's

Terug naar het overzicht