BPM aangifte bij ombouw naar grijs kenteken

Als een auto is omgebouwd naar grijs kenteken, zijn er nog enkele stappen te gaan voordat het nieuwe kentekenbewijs binnen is. De RDW keuring is bij de meeste mensen wel bekend, en daarmee wordt ook rekening gehouden. De ombouw moet fysiek gekeurd worden bij een RDW keuringsstation. Een keurmeester beoordeeld of de ombouw en als deze voldoet aan de eisen volgt de goedkeuring. Minder bekend is de aangifte bij de Belastingdienst. Die is echter wel noodzakelijk. Zonder aangifte geen kentekenbewijs, en zonder kentekenbewijs natuurlijk geen nieuw kenteken.

Voor welke voertuigen is de aangifte nodig? 
De BPM aangifte is nodig bij elk voertuig dat wordt omgebouwd naar grijs kenteken. Dit betreft dus zowel nieuwe, import als Nederlands gekentekende voertuigen.

Kan ik de aangifte zelf verzorgen? 
Ja dat kan. U kunt het aangifte formulier downloaden op de website van de Belastingdienst. Download hier het aangifte formulier

Wanneer ontvang ik mijn kentekencard?
Nadat de BPM aangifte is ingediend en goedgekeurd geeft de belastingdienst dit door aan het RDW. De RDW stuurt dan de kentekencard op. Met deze kentekencard kunt u nieuwe kentekenplaten bestellen. 

ABK Kunststoffen biedt de mogelijkheid om deze BPM aangifte te verzorgen. De aangifte wordt verzorgd door een specialist met meer dan 20 jaar aan kennis en ervaring. Hierdoor weet u zeker dat u de meest voordelige berekening krijgt. Vraag onze verkoopafdeling gerust naar de mogelijkheden!